18.04.2017

Що дає сайту перехід на HTTPS протокол?

Щоб підвищити безпеку даних клієнтів Вашого сайту, потрібно встановити захищений протокол HTTPS (Hypertext Transport Protocol Secure). Здійснити перехід на новий протокол необхідно в першу чергу тим сайтам, де використовується персональна інформація користувачів (яскравий приклад - інтернет-магазини), але це рекомендується і всім іншим: безпека користувачів - найважливіший аргумент. Компанія "Лаймнет" пропонує свої послуги тим, хто вже надумав перевести сайт на HTTPS протокол. Як бачите, ми самі вже успішно це зробили.

Для чого потрібен протокол HTTPS?

Довідкова від Google говорить, що протокол HTTPS підвищує безпеку даних і конфіденційність процесу при обміні інформацією між користувачами і веб-сторінками. Перехід на HTTPS протокол дасть кілька рівнів захисту:

  • Шифрування даних, що передаються, для уникнення їх перехоплення. Завдяки цьому інтернет-зловмисники не зможуть отримати доступ до даних відвідувачів сайту, дізнатися про інформацію, якою вони обмінюються, простежити за їх поведінкою на сторінках сайту.
  • Фіксування будь-якої зміни або спотворення даних, що забезпечує їх збереження.
  • Безпечна аутентифікація захищає дані від перехоплення, спотворення або підміни.

Чи обов'язкове перенесення сайту на HTTPS?

Поки що перехід на новий, безпечний протокол не є обов'язковим, і у власників сайтів з протоколом HTTP є час подумати і вивчити процедуру переходу. Встановлено певні вимоги до сайтів, які переходять на протокол HTTPS, та надано рекомендації щодо його використання.

Слід знати, що для перенесення сайту на HTTPS необхідно придбати цифровий сертифікат безпеки - електронний документ, що видається центром сертифікації, що підтверджує, що зазначена веб-адреса належить Вам або Вашій організації. При виборі типу сертифікату вивчіть офіційні рекомендації.

Протокол HTTPS як фактор ранжування

Ще в 2014 році все почули заяву Google про те, що цей новий безпечний протокол стає важливим фактором ранжування. Тобто, перехід на протокол HTTPS для сайту може дати дуже позитивні зміни його позицій у видачі. І ця заява підтверджується аналізом даних, який демонструє, що багато сайтів з безпечним протоколом реально піднімаються вище в SERP. Цей факт переконує в тому, що перехід на https протокол дасть перевагу всім сайтам, а не тільки тим, які оперують персональною інформацією своїх відвідувачів.

SEO-фахівці розуміють, що сам протокол HTTPS поки що не став суттєвим фактором ранжування і впливає на позиції сайтів в значно меншій мірі, ніж, наприклад, якісний і релевантний контент. Але в майбутньому його вплив безсумнівно підвищиться.

Перехід на HTTPS: як зберегти позиції?

Стверджується, що перехід на HTTPS безпечний для позицій сайту. Але багато хто скаржиться на велику втрату трафіку. Справа може бути в тому, що крім придбання SSL сертифікату необхідно виконати досить складні дії і, можливо, десь припускаються помилок.

Нагадуємо, що потрібно зробити при переході на HTTPS, щоб зберегти рейтинг:

  • Переконайтеся в тому, що кожен елемент вашого сайту використовує HTTPS протокол, включаючи віджети, java-скрипт, CSS-файли, файли зображення і контенту.
  • Використовуйте 301 редирект, щоб вказати всі URL-адреси з HTTP на HTTPS (важливо не плутати з 302 тимчасової переадресацією).
  • Переконайтеся, що всі канонічні теги вказують на версію URL-адреси з HTTPS.
  • У внутрішніх посиланнях перепишіть абсолютні URL-адреси (наскільки це можливо), щоб вказати на HTTPS. Це краще, ніж покладатися тільки на 301й редирект.
  • Зареєструйте версію сайту з протоколом HTTPS в інструментах Google для веб-майстрів.
  • Подайте сайт на переіндексацію в Інструментах для веб-майстрів, щоб Google міг правильно сканувати і відображати його.
  • Оновіть файли Sitemap, щоб відобразити нові URL-адреси. Надішліть нові файли Sitemap в Інструменти для веб-майстрів. Не видаляйте свої старі (HTTP) файли Sitemap протягом 30 днів, тоді пошукові системи зможуть просканувати і «обробити» ваші 301 редіректи.
  • Оновіть файл robots.txt. Додайте в файл нові файли Sitemap. Переконайтеся, що ваш robots.txt не блокує важливі сторінки.
  • При необхідності оновіть код відстеження в Google Analytics.

Спеціалісти Limenet вивчили ці рекомендації і з успіхом перенесуть Ваш сайт на безпечний протокол. Браузер в адресному рядку буде відображати значок, що підтверджує, що сайт працює з протоколом HTTPS. Довіра користувачів до Вашого сайту збільшиться, а це в свою чергу призведе до збільшення часу перебування на сторінках сайту, зниження показника відмов, збільшення трафіку і продажів.

Також пропонуємо послуги просування сайтів у пошукових системах. Ми використовуємо ефективні методи SEO: оптимізація швидкості завантаження, покращення якості контенту, збільшення маси посилань та ін., які впевнено підвищують позиції сайтів у видачі.

 

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
Интернет-магазин
Ви не будете сперечатися, що конверсія сайту визначає його успіх і економить гроші. За статистикою, landing page (посадкова сторінка) збільшує кількість конверсій від 3 до 10 разів у порівнянні зі звичайним сайтом.
SEO
Новинка від Гугл: прискорені мобільні сторінки (AMP - абревіатура від Accelerated Mobile Pages). Вони з’являються із спеціальною поміткою у верхній частині сторінки пошуковика з результатами мобільної видачі. Версії статей із такими сторінками подаватимуться у вигляді "слайдера" або "каруселі". Незабаром очікується розширення підтримки таких сторінок і у основній пошуковій видачі.
Блог
Сучасний сайт повинен однаково добре відображатися й працювати як на десктопному комп'ютері, так і на смартфоні, планшеті, ноутбуці.