01.04.2015

Google запустить оновлений алгоритм пошуку 21 квітня 2015

Пошуковий сервіс Google при видачі результатів на той або інший запит віддає пріоритет ресурсам, оптимізованим для мобільних пристроїв. Ця умова актуальна навіть у тому випадку, якщо користувач переглядає веб-сторінки зі стаціонарного комп'ютера.

Починаючи з 21 квітня Google збирається посилити залежність результатів пошуку від ступеня оптимізації ресурсів сайту для мобільних пристроїв. Простіше кажучи, у власників великовагових сайтів, ще не оптимізованих для роботи на смартфоні або планшеті, є менше місяця для проведення відповідних поліпшень. В іншому випадку на високі позиції в списку видачі розраховувати не варто.

Протягом усього цього місяця Google збирає інформацію про сайти, щоб вже 21 квітня оновлена ​​система ранжирування відразу почала діяти.

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
SEO
Перехід на протокол HTTPS для сайту може дати дуже позитивні зміни його позицій у видачі. І ця заява підтверджується аналізом даних, який демонструє, що багато сайтів з безпечним протоколом реально піднімаються вище в SERP. Цей факт переконує в тому, що перехід на HTTPS протокол дасть перевагу всім сайтам, а не тільки тим, які оперують персональною інформацією своїх відвідувачів.
SEO
Новинка від Гугл: прискорені мобільні сторінки (AMP - абревіатура від Accelerated Mobile Pages). Вони з’являються із спеціальною поміткою у верхній частині сторінки пошуковика з результатами мобільної видачі. Версії статей із такими сторінками подаватимуться у вигляді "слайдера" або "каруселі". Незабаром очікується розширення підтримки таких сторінок і у основній пошуковій видачі.
SEO
Google нарешті визнав, що помічені вебмастерами зміни в пошуковій видачі сайтів були пов'язані з оновленням пошукового алгоритму. Оновлення отримало назву «Quality Update». Вебмастера називали оновлення «фантомним».