16.06.2022

З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти на українську мову

З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти на українську мову

З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти українською мовою, – нагадав мовний омбудсмен Тарас Кремень.

“Варто зазначити, що суб'єкти господарювання, які здійснюють обслуговування українських споживачів у мережі інтернет (інтернет-магазини, інтернет-каталоги тощо) вже з 16 січня 2021 року зобов'язані розміщувати на відповідних інтернет-ресурсах інформацію про товари та послуги державною мовою . Проте відтепер вони зобов'язані мати повноцінну версію українською мовою, яка має бути основною (мати максимальний обсяг інформації) та завантажуватися за умовчанням”

Також товари з комп'ютерними програмами мають бути оснащені українським інтерфейсом.

з 16 липня цього року набирають чинності частини 2 та 6 ст. 27 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Вищезгадані статті регламентують використання державної мови в інтернеті та мов інтерфейсів комп'ютерних програм, встановлених на товарах. Йдеться про електронні екрани та кнопки телефонів, пральні машини, електрокавоварки, автомобілі тощо.

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
SEO
Часто задається питання, що вигідніше та ефективніше: пошукове просування чи контекстна реклама? У цій статті ми постаралися дати вичерпні відповіді.
Блог
Веб-розробники розуміють муки вибору замовника: хочеться красивий, ба більше, ексклюзивний сайт й недорого. Щоб допомогти прийняти рішення, порівняємо дві пропозиції — сайт за шаблоном та сайт з індивідуальним дизайном.
SEO
23.09.2016 Google нарешті офіційно підтвердив оновлення алгоритму Penguin 4.0. Що це за птах такий, цей Penguin?