some alt
16.06.2022

З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти на українську мову

З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти на українську мову

З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти українською мовою, – нагадав мовний омбудсмен Тарас Кремень.

“Варто зазначити, що суб'єкти господарювання, які здійснюють обслуговування українських споживачів у мережі інтернет (інтернет-магазини, інтернет-каталоги тощо) вже з 16 січня 2021 року зобов'язані розміщувати на відповідних інтернет-ресурсах інформацію про товари та послуги державною мовою . Проте відтепер вони зобов'язані мати повноцінну версію українською мовою, яка має бути основною (мати максимальний обсяг інформації) та завантажуватися за умовчанням”

Також товари з комп'ютерними програмами мають бути оснащені українським інтерфейсом.

з 16 липня цього року набирають чинності частини 2 та 6 ст. 27 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Вищезгадані статті регламентують використання державної мови в інтернеті та мов інтерфейсів комп'ютерних програм, встановлених на товарах. Йдеться про електронні екрани та кнопки телефонів, пральні машини, електрокавоварки, автомобілі тощо.

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
Интернет-магазин
Розуміння намірів користувача та створення унікального і релевантного контенту - важливі як ніколи. Значення зворотних посилань продовжує знижуватися. Частка пошуків, вироблених з мобільних пристроїв, росте.
Блог
Веб-розробники розуміють муки вибору замовника: хочеться красивий, ба більше, ексклюзивний сайт й недорого. Щоб допомогти прийняти рішення, порівняємо дві пропозиції — сайт за шаблоном та сайт з індивідуальним дизайном.
SEO
Перехід на протокол HTTPS для сайту може дати дуже позитивні зміни його позицій у видачі. І ця заява підтверджується аналізом даних, який демонструє, що багато сайтів з безпечним протоколом реально піднімаються вище в SERP. Цей факт переконує в тому, що перехід на HTTPS протокол дасть перевагу всім сайтам, а не тільки тим, які оперують персональною інформацією своїх відвідувачів.