17.03.2016

Google посилить вплив алгоритму mobile-friendly на мобільну видачу в травні 2016

Google посилить вплив алгоритму mobile-friendly на мобільну видачу в травні 2016

У травні 2016 року мобільні алгоритми Google почнуть придавати ще більше значення таким сигналам, як ступінь адаптивності сайту до мобільних пристроїв. Це означає, що вплив цього сигналу на позиції сайтів в мобільній видачі помітно посилиться, а його значимість для пошукової системи підвищиться.

"В минулому році ми почали використовувати адаптивність сайту до мобільних пристроїв в якості фактору ранжування в мобільній видачі. Сьогодні ми повідомляємо, що в травні приступимо до поступового запуску оновлення результатів мобільного видачі, збільшуючи значення даного фактору. Це допоможе нашим користувачам знаходити ще більше релевантних сторінок, придатних для перегляду з мобільних пристроїв. Якщо ви вже встигли адаптувати свій сайт під мобільні пристрої, то не зможете не помітити апдейта", - повідомляється на сторінках офіційного блогу Google для веб-майстрів.

Нагадаємо, що 21 квітня 2015 року Google офіційно оголосив про початок запуску алгоритму mobile-friendly по всьому світу. На той момент повідомлялося, що оновлення впливає тільки на ранжування на мобільних пристроях, на результати пошуку на всіх мовах по всьому світу, на окремі сторінки, а не на сайти в цілому.

Щоб переконатися в тому, що сайт є дружнім до мобільних пристроїв, в Google як і раніше радять перевіряти окремі сторінки за допомогою тесту mobile-friendly і активніше використовувати дані звіту про мобільний юзабіліті в Webmaster Tools для аналізу всього сайту. Якщо сторінки сайту не є дружніми до мобільних пристроїв, вони можуть побачити значне зниження мобільного трафіку в програмі Пошук Google. Як тільки сайт стає mobile-friendly, пошукова система автоматично повторно сканує та індексує сторінки.

Замовляйте створення веб сайту в Лаймнет: ваш веб-ресурс отримає сучасний дизайн і обов'язково буде mobile-friendly!

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
SEO
При ранжуванні пошукові системи (ПС) виводять вище сайти, які найкращим чином відповідають їх вимогам оптимізації, і в першу чергу ті, чий контент визнаний якісним. Спробуємо зібрати разом і проаналізувати всі моменти, на які необхідно звернути увагу при написанні оптимізованих текстів для сторінок сайту.
SEO
З 16 січня 2021 року українські сайти повинні переходити на державну мову. Українська версія сайту є обов'язковою і повинна бути за обсягом та змістом не менше версії іншою мовою.
SEO
23.09.2016 Google нарешті офіційно підтвердив оновлення алгоритму Penguin 4.0. Що це за птах такий, цей Penguin?