25.06.2015

ТОП-5 застарілих тенденцій веб-дизайну

Ви хочете створити веб-сайт або оновити існуючий? Необхідно добре попрацювати над його дизайном, зробити сайт привабливим і зручним для користувачів. І не забудьте попрощатися зі старомодними тенденціями. Йти в ногу з часом - це завжди перспективно.

Окрема мобільна версія сайту

Необхідність у створенні мобільних версій сайту почалася з повсюдним поширенням мобільних телефонів. Тоді сайти довго завантажувалися на мобільні пристрої. Був придуманий вихід - окрема мобільна версія. Пройшли ті часи. Подібна техніка йде на задній план. Сьогодні нова тенденція - адаптивний веб-дизайн. Він робить реальним використання сайту на будь-яких пристроях, як на десктопах так і на смартфонах, не залишаючи у користувача відчуття, що він бачить менш функціональну версію. Перехід на адаптивний дизайн обійдеться не дуже дорого і, з багатьох причин, він здатний попрацювати на Вас.

Ефекти 3D і градієнти

Вже в минулому, коли відвідувачі сайтів захоплювалися використанням 3D-елементів і градієнтного дизайну. Використання «плоского дизайну» - остання тенденція. Звучить не заманливо, але такий напрямок веде нас до красивого, елегантного і практичного дизайну. Сучасні Retina-екрани мають збільшену щільністю пікселів, тому сайт, зі складними 3D-елементи і градієнтами, завантажується довше. Настав час попрощатися з 3-D ефектами і перейти на плоский дизайн користувальницького інтерфейсу -классний і простий. Він також відмінно сумісний з розширеннями будь-яких пристроїв. В результаті - Ваш сайт не тільки функціональний, але і довше утримує відвідувачів.

Flash-заставки

Сторінки-заставки були бичем веб-сайтів на ранніх етапах розвитку павутини. На щастя, більшість професійних веб-вузлів відмовилося від цього бар'єру. Більшість сучасних браузерів просто не розпізнають флеш-контент, а якщо і розпізнають, то втрата часу зводить всі зусилля нанівець.Flash робить сайт незручним для роботи. Веб -користувачі хочуть отримати те, що вони хочуть, без цих дратівливих заставок. Часи захоплення ними пройшли, вони були символом високого класу веб -розробки. У людей просто немає більше на них часу.

Анімовані GIF-зображення

Використання у веб-дизайні графічної анімації - це здорово, і вона здатна трохи розважити користувача. Але чи потрібна вона Вашому сайту? Тим більше, що її так наполегливо використовує «жовта» веб-реклама. І це дає не зовсім хорошу асоціацію. Анімовані картинки не тільки марні, але й при тривалому спогляданні, завдають шкоди зору. Веб-користувачі насолоджувалися ними досить довго, але тепер час позбутися від них. Сьогодні актуальні - простота, інформативність і легкість у використанні, а не декор анімацією.

Спливаючі вікна

На Вашому сайті досі є автоматично спливаючі вікна з рекламою, формою підписки або чимось подібним? Вони не тільки відволікають відвідувачів сайту від змісту, ще «говорять» йому про те, що Вам, швидше за все, дуже потрібні клієнти. Немає нічого більш подразнюючого, коли користувач заходить на якийсь сайт, починає читати статтю, заради якої він прийшов на цей веб-ресурс, в цей час перед ним раптово виникає якийсь прямокутник з інформацією, закриваючи текст і роблячи прочитання неможливим. До того ж, спливаючі вікна практично неможливо закрити в браузері на мобільних пристроях.

Забудьте про старі тренди, стежте за веб-новинками, створюйте інтерактивний контент.

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
SEO
Пошуковий сервіс Google при видачі результатів на той, або інший запит віддає пріоритет ресурсам, оптимізованим для мобільних пристроїв. Дана умова актуальна навіть у тому випадку, якщо користувач переглядає веб-сторінки зі стаціонарного комп'ютера .
Блог
Послуга SEO-просування сайту недешева, але виконавці не завжди говорять замовникам, що цей метод може не підійти для їхнього бізнесу, що вкладення будуть нерентабельними.
SEO
Алгоритми ранжування сайтів у пошуковій системі Google постійно змінюються, але найцікавішим і правдивим здається їх дослідження, представлене компанією Backlinko. Дані звіту отримані шляхом аналізу 1 міліону результатів пошуку в Google.