some alt
13.12.2021

На оцінку якості та релевантності сайту Google знадобляться місяці

Джон Мюллер, офіційний представник компанії Google, на останній відеозустрічі з вебмайстрами розповів про оцінку якості та контенту сайту. За його словами, пошуковій системі потрібні місяці, щоб оцінити майданчик та визначити, яке місце у видачі має займати сайт. Питання до експерта Google стосувалося сайту, який тривалий період втрачав позиції. Автора питання цікавило, скільки часу необхідно пошуковій системі, щоб було відновлено органічний трафік, а сайту повернули його колишній рівень “авторитетності”. Джон Мюллер спершу позначив, з яких причин починають знижуватися позиції сайтів за короткий час. Це пов'язано з технічними збоями, коли площадка була недоступною через неполадки на сервері. Подібні випадки нерідкі, тому Google завжди оперативно з ними справляється - адже користувачі продовжують шукати конкретний сайт. Набагато проблематичне для пошукової системи – це розуміння, повна оцінка якості та релевантності майданчика. І пошуковій системі потрібно чимало часу, щоб комплексно оцінити ресурс і позначити місце в інтернеті, яке він повинен займати на даний момент. Через якийсь час Google може помітити, що сайт не настільки хороший, як здається при первинній оцінці. Або ж навпаки. На такий процес йде багато часу – від кількох місяців до півроку, а часом і триваліший період. Тільки так Google гарантовано зможе розпізнати суттєві зміни майданчика загалом.

Бажаєте отримати безкоштовну консультацію?
Інші новини
Сайт компании
З 16 липня 2022 року всі сайти мають перейти українською мовою, – нагадав мовний омбудсмен Тарас Кремень. з 16 липня цього року набирають чинності частини 2 та 6 ст. 27 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".
SEO
Перехід на протокол HTTPS для сайту може дати дуже позитивні зміни його позицій у видачі. І ця заява підтверджується аналізом даних, який демонструє, що багато сайтів з безпечним протоколом реально піднімаються вище в SERP. Цей факт переконує в тому, що перехід на HTTPS протокол дасть перевагу всім сайтам, а не тільки тим, які оперують персональною інформацією своїх відвідувачів.
SEO
За оцінками єкспертів та SE0-спеціалістів, у 2019 році рейтинг факторів ранжирується наступним чином